Mézes-diós sertéskaraj
csirkemano 2006.12.12. 09:32
Stahl Judit recept variációja
Hozzávalók (2 főre)
4 szelet sertéskaraj (kb 1 cm vastagok) só, bors 1 ek olaj 5 dkg vaj másfél dl tejszín (ennek hiányában ugyanennyi tej elkeverve 1 csapott ek étkezési keményítővel) 1 ek pezsgő 2 ek méz 1 marék dióbél durvára törve
A húst enyhén kiklopfolom, mindkét oldalát bedörzsölöm sóval és borssal. Az olajjal vékonyan bekenem egy közepes serpenyő alját, felforrósítom, majd 1-1 perc alatt a húsok mindkét oldalát megkapatom. Mellédobom a vajat, közepesre veszem a lángot, és oldalanként 6-7 perc alatt megsütöm a hússzeleteket. Ha már nem jön ki belőle rózsaszín lé, kiveszem egy tányérra. A visszamaradó szaft alatt feltekerem a lángot, beleöntöm a pezsgőt. Ez fröcsögni fog, ha abbamaradt a sistergés, beleöntöm a tejszínt (vagy keményítős tejet), a diót és a mézet. Kevergetve összeforralom, végül a kiszedett hús tetejére kanalazom a mártást. Külön körítés nélkül is finom.
|