Fokhagymás gombatokány
csirkemano 2006.12.12. 09:36
A fokhagyma betegségre is jó!
Hozzávalók: 1 kg csiperkegomba, 1 fej hagyma, 3 dl tejszín, 4-5 ek olaj, 2 gerezd fokhagyma, 1 mokkáskanál citromlé, 1 csokor petrezselyem, 4 dkg vaj, 2 ek liszt, 6 dl víz, 1 kk vegeta, só, bors, szerecsendió
A gombát és a hagymát megtisztítom, előbbit cikkekre, utóbbit finomra vágom. A hagymát az olajon közepes lángon 3-4 percig párolom, majd kicsit nagyobb lángon üvegesre sütöm. Hozzáteszem a gombát, kevergetve 5 percig pirítom. A tűzről lehúzva hozzáadom a felaprított petrezselymet és a zúzott fokhagymát. A vajat felolvasztom, a lisztet megfuttatom benne. A vízzel apránként felöntöm, a vegetát hozzáadom. Kevergetve 2-3 percig forralom, majd a tejszínnel hígítom és még 2 percig forralom. A gombát belekeverem, fűszerezem, citromlével pikánsra ízesítem.
|