Sonkába göngyölt bébirépa rucola salataágyon
meisje 2006.12.12. 10:30
Sziasztok! Ez szinten sajat recept, egy unalmas napon gondoltam kiprobalom..Nagy sikere lett es szerintem meg a gyerekek is szepen beburkoljak..megjegyzem en utaltam a repat mindig is, de ez azert lecsuszik szo nelkul:D:D:D ja, es meg vmi..nem kell hozza sok minden es nagyon hamar kesz...akar foetelkent is fogyaszthato+nagyon egeszseges!
Hozzavalok (2fõ részére):
-12 db bébirépa (a piacokon sokszor ki lehet fogni...)
-8 vekony szelet gepsonka
-margarin
-olivaolaj
-so, bors
-aprora vagott petrezselyemzöld
-1 zacsko rucola salata
-mustar
Elkészítés:
A repacskakat megtisztitjuk majd forro olivaolajban majdnem keszre paroljuk, soval es pici borssal izesitjuk.
Kozben a gepsonkaszeleteket beborsozzuk majd a bebirepat sonkaval gongyoljuk (3 db bebirepa 2 szelet sonkaval..nem baj, ha kilog a repa!!)
Ezutan egy serpenyoben kis margarinon megsutjuk mindket felet szep pirosra.
Ekozben elkeszitjuk a rucolasalit..(ezt a salatat nagyobb hipermarketekben keressuk, egyebkent jo hozza a sima jegsalata is..)
1 evokanal olivaolajat egy kis mustarral, soval es borssal jol osszekeverunk majd egy par csepp citromot ontunk hozza es kesz a dresszingunk, amivel a salatat jol elkeverjuk..Egy tanyerra halmozzuk a salatat, majd 2 gongyolt sonkatekercset helyezunk ra es kesz is!
Jo etvagyat!!!!:)
|