Pepperkakor
zöldangyal 2007.01.03. 14:15
karácsonyi svéd sütemény különlegesség
Hozzávalók: 55dkg liszt, 30dkg margarin, 2db tojás sárgája, 10dkg porcukor vagy darált barna cukor, 10dkg méz, 1/2 evőkanál szegfűszeg, 1/2 evőkanál fahéj, 1/2 kiskanál szerecsendió, 1/2 kiskanál gyömbér, 1 kiskanál sütőpor, 4dkg kakaó (sima keserű kakaópor)
Elkészítés: A lisztet összekeverjük a kakaóporral, majd elmorzsoljuk a margarinnal. A többi anyagot hozzáadva határozottan összegyúrjuk. A kész masszát pihentetjük minimum 3 órát, de legfeljebb 1 napot. (Én a hűtőbe raktam 1 napig) Pihentetés után a tésztát kinyújtjuk 2-3 milliméter vékonyságúra (én nem nyújtottam ennyire vékonyra), majd tetszés szerinti formákat szaggatunk belőle. Előmelegített sütőben 180-200 celsius fokon 5-6 percig sütjük. Kihülés után tálalhatjuk. (Nekem nejlonzacsiban van 3 hete, és nem száradt meg, nagyon fini!
|