Főételek : Fokhagymás krémsajttal töltött csirkemell kukoricapürével |
Fokhagymás krémsajttal töltött csirkemell kukoricapürével
csirkemano 2007.01.04. 12:38
Ez is Stahl recept! Ma próbáltam ki, nagyon finom, különleges, laktató!
60 dkg csirkemellfilé só, bors 2 duci fokhagymagerezd 10 dkg tejszínes krémsajt 1 kk oregánó olivaolaj
A kukoricapüréhez: 1 ek vaj 34-36 dkg konzerv kukorica (nettó töltőtömeg) 1,5 dl tej 5 dkg füstölt sajt szerecsendió, só, bors
A csirkemellfilét kettévágom, majd lapjában újra kettévágom, így 4 szelet husit kapok. Ezeket kiklopfolom, megszórom sóval, borssal. A töltelékhez a krémsajthoz hozzáreszelem a fokhagymákat, belekeverem az oregánót, majd egyenletesen elosztom a husiszeleteken. Feltekerem őket, és hústűvel (vagy vízbe áztatott fogpiszkálókkal) szorosan összetűzöm a tekercseket. Serpenyőben kevés olivaolajon a tekercsek minden oldalát megkapatom kissé, érdemes 2 evőkanál segítségével fordítgatni, nehogy szétessenek. Ha kész, egy kisebb tepsi alját vékonyan kikenek olajjal, beleteszem a husikat, pár evőkanál vizet locsolok köréjük, alufóliával letakarva 200 fokos előmelegített sütőben 30 percig sütöm. Az utolsó 10 percre leveszem az alufóliát, hogy szép színt kapjanak.
Közben elkészítem a pürét: az előbbi serpenyőben felolvasztom a vajat, ráteszem a lecsöpögtetett kukoricát, és éppen hogy átmelegítem. Aztán turmixgépbe vagy botmixernek megfelelő edénybe teszem, hozzáadom a tejet, ráreszelem a sajtot, és alaposan összeturmixolom. Vissaz a serpenyőbe, sózom, borsozom, szerecsendiót adok hozzá, és felforralom lassú tűzön, kevergetve. Készen is van.
|