Máglyarakás 2.
meisje 2007.01.19. 08:18
# 6 db alma
#1 pupozott mokkaskanal fahej (en tobbet szoktam, hogy jo fahejas legyen
#15 dkg margarin
#8 zsemle
#1L tej
#4tojas
#30 dkg porcukor
#1cs. vanilias cukor
#25 dkg sargabaracklekvar
#tepsi kikenesehez margarin
#zsemlemorzsa
Meghamozzuk az almakat, majd vekony szeletekre vagjuk+fahej es 5dkg vajon megparoljuk (megjegyzes---------> isteni illat lesz a lakasban ettol
A zsemleket kb. 1 cm vastagra szeleteljuk majd az egyik felet a tepsi aljara tesszuk egy sorban szetteritve.
A tejet felforraljuk, ekozben tojassargak+margarin (10 dkg)+ fele porcukor+vanilias cukor------>habosra keverjuk, majd raontjuk a forro tejet es ezt a lottyot a tepsiben szetteritett zsemlekre ontjuk, de csak az egyik felet! Majd fahejas parolt alma, majd a masik reteg zsemle es a masik fele a cukros-tejes lottynek
A regetegezes ez lesz kulonben: zsemle-alma-zsemle-baracklekis feherjehab
A lekvart 1dl vizzel kikeverjuk a 3/4-evel megkenjuk a felso sor zsemlet.
Kozepes langon 180 fokon 30'-ig sutjuk.
Tojasfeherjebol kemeny habot verunk a lekvar masik felevel, majd 30' utan kivesszuk a sutobol a tepsit es rakenjuk ezt a habot a tetejere es mersekeljuk a tuz hofokat es meg 15'-re visszatesszuk, hogy a hab is barnasra suljon a tetejen
jo etvagyat!
|