Kakaós csiga
Doryy 2007.05.01. 08:52
Kakaós csiga
Hozzávalók:
60 dkg liszt
2,6 dkg friss élesztő
1 db tojás sárgája
2 evőkanál olaj
1 k.m. kanál só (kismérő=7g só)
1 n.m. kanál cukor (nagymérő= 12 cukor)
3,8 dl langyos tej
Töltelék:
13 dkg vaj
3 evőkanál kakaópor
4 evőkanál cukor
Ezeket kenhető állapotban összekeverni.
Mindent bele a gépbe, dagasztó programra állítani, és ha megkel a tészta, kivesszük és kinyújtjuk téglalap formájúra (kb. 0,5 cm vastag). A tölteléket rákenjük, összetekerjük 1,5 ujjnyi csíkokra vágjuk. (nálam másfél órás dagasztós, pihentetős, kelesztős program)
Tepsibe helyezzük, és még bő fél órát kelesszük, a tetejét kicsit megkenjük vajjal és a sütőben 175-185 fokon 30 percig sütjük. (sima villanysütő).
5-6 perccel a sütés befejezése előtt, 2 dl forró tej, vaniliás+1 kanál cukorral összekeverve ráöntjük (csigák tetejét megkenve) pár percre visszarakjuk a sütőbe.
Ja, és ez egy sima sütőbe való zománctepsiben készült kikenés nélkül (30*35cm-es tepsi). Egymás mellé szorosan kell rakni a csigákat.Így kb 4 csiga fér el széltében és asszem 5 csiga hosszában...majd rakok fel képeket is hozzá.
http://margit2.extra.hu/bobsi.htm#kakos - de amúgy innen szedtem, úgyhogy így is néz ki. :)
|