4-6 hónapos kortól
2007.11.09. 07:44
Bébimenük 4-6 hónapos kortól:
Barackhab
Hv: 20 g SINLAC por, 100 g őszibarack vagy nektarin, 50 ml víz. Elk.: A friss vagy mélyhűtött barackot lereszeljük. A Sinlac port csomómentesre keverjük a felforralt majd viszahűtött vízzel. Az alappépet és a barackvelőt alaposan elkeverjük, kisé felhabosítjuk.
Spenótkrém
Hv: 35 g Sinlac por, 100 g friss spenót, 10 g kukoricacsíraolaj, vasfű, borsikafű Elk.: A friss spenótot (használhatunk mélyhűtött spenótkrémet is) az olajon átfuttatjuk, majd kevés vízzel felöntjük, ízesítjük. A készre főzött spenótot a csomómentesen elkevert Sinlac péphez keverjük. Ha szükséges, forralt vízzel higítjuk, majd mixerrel pépesítjük.
Céklapüré
Hv: 40 g Sinlac por, 120 g céklarépa, 10 g kukoricacsíraolaj Elk.: A friss céklarépát apró kockákra daraboljuk, kevés vízben megfőzzük, csipet sóval, cukorral ízesítjük. A céklát merülőmixerrel pépesítjük, majd a Sinlac péppel összekeverjük. Ha szükséges, forralt vízzel higítjuk.
Almafőzelék
Hv: 30 g Sinlac por, 100 g savanykás alma, 10 g kukoricacsíraolaj Elk.: Az almát vékony szeletekre vágjuk és kevés vízben, fedő alatt, forrástól számított 5 percig puhára pároljuk. Az almaszeleteket pépesítjük, majd a Sinlac porral öszekeverjük, ha szükséges, kevés cukorral édesíthetjük és az alma főzőlevével higíthatjuk. A csecsemő korának megfelelően csirke v. pulykahússal dúsíthatjuk a főzeléket!
Gesztenyefőzelék
Hv: 20 g Sinlac por, 50 g tisztított gesztenye, 50 g savanykás alma Elk.: A gesztenyét megmossuk, megfőzük, ha kihűlt, meghámozzuk. Az almát lereszeljük és a burgonyanyomón áttört gesztenyével habosra keverjük. A főzelékalapot a Sinlac porral összekeverjük és a megfelelő sűrűség eléréséig forralt vizet adunk hozzá. A csecsemő korának megfelelően csirke v. pulykahússal dúsíthatjuk a főzeléket!
|