8 hónapos kortól
2007.11.09. 07:45
Sütemények 8 hónapos kortól (finom rágcsálnivalók nagyobb babák számára)
Burgonyás korong
Hv: 250 g Sinlac por, 200 g burgonya, 150 g tejmentes margarin, só Elk.: A margarint a Sinlac porral elmorzsoljuk, sóval ízesítjük, a megfőtt és áttört burgonyával összegyúrjuk. Fél centiméter vastagságúra nyújtjuk és kétszer, háromszor meghajtjuk. Utoljára 1 cm vastagságúra nyújtjuk, majd kis korongokat szaggatunk belőle. A tetejüket olvasztott margarinnal megkenjük. Előmelegített sütőben aranybarnára sütjük.
Sinlac borzaska
Hv: 60 g Sinlac por, 150 g alma, 60 g gluténmentes liszt, 15 g cukor, só, fahéj, kukoricacsíraolaj a sütéshez. Elk.: A durvára reszelt almát az egyéb összetevőkkel összedolgozzuk. A tésztaalapot kevés vízzel sűrű palacsintatészta állagúra keverjük, 15 percig állni hagyjuk. A tésztát felmelegített olajba halmozzuk és kicsit ellapítva mindkét oldalát pirosra sütjük. Magukban vagy feldarabolva lekvárral tálalva ízletes desszert. Uzsonna ételként adható, hidegen és melegen is fogyasztható.
|